Behandlinger

Her kan du se, hvilke behandlinger vi tilbyder – udover almindeligt eftersyn, tandpleje, fyldninger og tandrensning m.m.

IMPLANTATER

Mangler du en eller flere tænder, kan de erstattes med et implantat. Et implantat er en titaniumskrue, der opereres op i kæben for at erstatte den manglende rod.

1. Vi foretager en grundig undersøgelse af dine tænder og kæbe før implantatbehandlingen.

2. Er knoglen komplet og sund, kan implantatet isættes. Det gør vi under almindelig lokalbedøvelse.

3. Efter 3-6 måneders heling tages der aftryk til krone og denne bliver så efterfølgende sat fast på implantatet.

4. Hvis der mangler noget af kæbeknoglen, kan denne opbygges med kunstig knogle.

På tandklinikken i Gilleleje får du grundig information og vejledning før og efter behandlingen.

OPERATIONER

På tandklinikken i Gilleleje udfører vi forskellige former for kirurgi.

Vi kan bl.a. fjerne visdomstænder, små cyster i kæben og udføre operationer på rodbehandlede tænder, hvis der f.eks. er opstået rodbetændelse.

Vi laver også kirurgi på tænder med parodontose, så de kan bevares.

Din tandlæge er uddannet til at vurdere dine tænder m.m. og finde den bedste løsning.

KRONER/BROER

Hvis en tand er knækket, rodbehandlet eller der sidder en for stor fyldning i den, så kan man risikere, at tanden flækker og i værste fald mister man den helt. Her kan vi tilbyde at forstærke tanden med en krone. Det mindsker risikoen for at tanden flækker eller man mister den betydeligt.

Ved en kronebehandling sliber vi tanden til, tager et aftryk og sender det til teknikeren, som fremstiller en krone. I mellemtiden får du en midlertidig krone på.

RODBEHANDLING

Hvis der er caries i en tand helt ind til nerven, eller nerven på anden vis er kommet til skade, skal tanden rodbehandles.

Det gør vi ved at rense og fjerne det betændte væv i roden. Når tanden er helt ren, lægger vi et plastisk materiale i roden, og tanden bygges op med en plastfyldning eller en krone.

Ved rodbehandling skal du påregne flere besøg. 

OBS! Enkelte rodbehandlinger kan være komplicerede. Her henviser vi dig til en specialist i netop rodbehandlinger. 

TANDPROTESER (PROTETIK)

Vi laver forskellige typer af tandproteser på klinikken. Din tandlæge kan i samarbejde med dig finde frem til den type protese, der passer til dit behov.

PARODONTITIS

Tandplejeren forebygger sygdomme i munden, laver undersøgelse, tandrensning og røntgenbilleder - og sender dig videre til tandlægen, hvis der skal bores. I tilfælde af parodontitis – det vil sige, hvor tandkødet bløder, er hævet, ømt og har dybe tandkødslommer og der kan konstateres knoglesvind på røntgenbillederne - vil du få en tid til parodontosebehandling. Her vil der blive renset i dybden.  

Det er vigtigt, at du overholder intervallerne på 3 måneder og sørger for en god, daglig tandpleje derhjemme, så situationen ikke forværres. Hvis du ikke får behandling, så er der risiko for at tandkødslommerne bliver dybere. Det betyder, at der er risiko for, at tænderne bliver løse og måske helt mistes. Ved god mundhygiejne er der mulighed for operation, der kan opbygge knoglen og stabilisere udviklingen af knoglesvindet.